8 dingen die vrouwen met een perfecte huid elke dag doen

Iedereen kent minstens één vrouw met een ogenschijnlijk perfecte huid. Elke keer als je haar gloeiende gezicht ziet, denk je, serieus, hoe doet ze het? Wat voor magische procedures krijgt ze? Welke dure crèmes gebruikt ze? Hier is het ding: haar geheim is eenvoudig - ze heeft een onberispelijke huid omdat ze de beste dagelijkse routine heeft genageld. Nog een geheim? Dat kan jij ook.

1. Ze gebruikt de juiste reiniger voor haar huidtype.

"Voor een vette of acnegevoelige huid werkt een salycyclische gel of benzoylperoxidewas geweldig", zegt Dr. Ava Shamban, een dermatoloog in Santa Monica. "Gebruik voor een droge, rijpe huid een vochtinbrengende glycol- of melkachtige reiniger. Gebruik voor huid met bruine vlekken of melasma een verhelderende wasbeurt, zoals een alfa-hydroxyzuurreiniger."

2. Ze drinkt de juiste vloeistoffen.

Hoewel het verleidelijk is om een kopje koffie te drinken zodra je wakker wordt, zegt Joanna Vargas, een huidverzorgingsfysiste in NYC, dat het kiezen van de juiste drankjes een game-wisselaar kan zijn. "Drink elke ochtend een scheutje chlorofyl om uw huid op te helderen, te oxygeneren en te hydrateren. Het drinken van chlorofyl helpt ook wallen af te voeren door het lymfestelsel te stimuleren, dus het is ook goed voor cellulitis."

Als je geen zin hebt om een shot van het spul neer te zetten, zijn chlorofylsupplementen te vinden bij veel drogisterijen en reformwinkels. Ze adviseerde ook om groene sappen te drinken met veel groenten erin: "Het zal je huid binnen enkele dagen transformeren - en het helpt de huid te oxygeneren en stimuleert lymfedrainage, dus ook puffend."

3. Ze onderhoudt een gezond dieet.

"Je huid heeft een natuurlijke barrière om vocht vast te houden, en essentieel daarvoor is omega-3 vetzuur," adviseert Joanna Vargas. "Lijnzaad op je salade of zelfs walnoten zal een directe boost zijn voor je omega-3, waardoor het vermogen van je huid om vocht vast te houden wordt vergroot." En zorg ervoor dat u een dieet eet met weinig voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (eenvoudige en complexe koolhydraten).

4. Ze hydrateert elke dag en nacht.

"De beste tijden om te hydrateren zijn direct nadat je uit de douche bent gegaan en vlak voordat je naar bed gaat," verklaarde Dr. Janet Prystowsky MD, een dermatoloog in New York. Vermijd lotions met zware geuren en zorg ervoor dat u een vochtinbrengende crème vindt die zacht genoeg is voor dagelijks gebruik zonder irritatie.

5. Haar vingers raken nooit haar gezicht.

Dr. Julia Tzu, een dermatoloog in New York, zegt dat dit heel belangrijk is. Het verspreidt niet alleen bacteriën en veroorzaakt puistjes - het kan leiden tot littekens, een toename van rimpels en zelfs griep.

6. Ze gebruikt niet teveel producten.

Meer dan één of twee tegelijk gebruiken is een grote nee-nee, zegt Dr. Tzu. Het kan hard zijn voor de huid, wat resulteert in meer puistjes en verstopte poriën.

7. Ze draagt 365 dagen per jaar zonnebrandcrème - regen of zonneschijn.

"Veel mensen hebben het gevoel dat ze zichzelf alleen maar moeten beschermen op zonnige dagen of wanneer ze het strand bezoeken", zegt Dr. Debbie Palmer, een dermatoloog in New York. "Maar de waarheid is dat we onze huid moeten beschermen, zelfs wanneer we een auto besturen, in een vliegtuig vliegen of boodschappen doen. Het is de dagelijkse blootstelling aan UV die bijdraagt aan de zichtbare tekenen van veroudering." Wat voor soort zonnebrandcrème is het beste? Kies een breed-spectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger - en vergeet niet dat het om de 2 uur opnieuw moet worden aangebracht.

8. Ze hydrateert - op alle mogelijke manieren.

Elke huiddeskundige met wie we spraken benadrukte het belang van hydratatie. "Een gebrek aan water betekent minder uitstraling en meer doorzakken", zegt Dr. Mona Gohara, een dermatoloog in Connecticut. Ze stelt voor om producten te kiezen (reinigen, hydrateren en anti-aging) met hydraterende formules. En drink natuurlijk ongeveer acht glazen water per dag.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!