Caroline's Blog

Groeien wenkbrauwen terug als je te veel hebt geplukt?

We zijn er allemaal geweest: het ene moment pluk je een paar kleine, kleine wenkbrauwharen en het volgende moment is de helft van je wenkbrauwen verdwenen. Niemand wil eindigen als Jason Biggs in het meisje van mijn beste vriend, en het goede nieuws is dat je dat waarschijnlijk niet zult doen: ja, je wenkbrauwen kunnen hun vorm herwinnen na overplukken.

Maar je hebt een zware dosis geduld nodig. "Wenkbrauwhaar heeft een zeer langzame hergroei", verklaart Becca Erdman, M.D., een dermatoloog bij Wexler Dermatology in New York City.

Als je echt naar de stad bent geweest, kan het tussen de zes maanden en een jaar duren voor volledige groei, volgens Sania Vucetaj, oprichter van Sania's Brow Bar in New York City. Maar er zijn dingen die u kunt doen om het proces te versnellen.

1. Gooi je vergrotende spiegel.

Een van de eerste vragen die Vucetaj aan nieuwe klanten met schaarse wenkbrauwen stelt, is of ze er al dan niet een bezitten. Aan degenen die ja antwoorden? "Gooi het weg," zegt ze. "Dan zul je niet geobsedeerd zijn. Je moet de haarzakjes laten ademen, en je zult zien dat het haar beetje bij beetje zal groeien. "

2. Houd make-up en zelfs vochtinbrengende crème uit de buurt van het gebied.

"Vermijd crèmes, lotions, oliën en serums - alles wat je maar op je gezicht zou kunnen doen", zegt Vucetaj. "Het blokkeert de groei en laat het haar los."

Als het moeilijk is om te bepalen waar u duidelijk moet blijven, raadt Vucetaj aan om uw wenkbrauwen in te vullen ("een goede, sterke wenkbrauw") om een duidelijke barrière te creëren en vervolgens uw huidverzorgingsproducten eromheen aan te brengen.

3. Overweeg OTC-wenkbrauwverbeterende formules.

Erdman zegt dat producten zoals Revitabrow, Rapidlash en Prevage vol zitten met vitamines, peptiden en andere versterkende ingrediënten die een ideale omgeving voor groei creëren.

Naast overmatig epileren, noemt Erdman twee andere veel voorkomende redenen voor het dunner worden van de wenkbrauwen. De eerste is leeftijdgerelateerde haaruitval en in dit geval stelt Erdman voor om met uw dermatoloog of oogarts over Latisse te praten.

"Hoewel het gebruik op het etiket voor wimpers is, heb ik verbazingwekkende hergroei en verdikking gezien met zijn actuele toepassing", zegt ze.

Er is ook seborrheic dermatitis, ook bekend als "wenkbrauw roos." Als je schilferigheid ervaart, probeer dan een hoeveelheid ter grootte van een erwt roos te mengen (Erdman beveelt Dove Dermacare roos shampoo aan) in de palm van je hand en breng het een paar keer per week aan op je wenkbrauwen. Het hoofdingrediënt is zinkpyrithion, waarvan Erdman zegt dat het hydrateert en schilfers en jeuk bevrijdt om je een gezonde wenkbrauwhuid en wenkbrauwen te geven.

4. Reik naar ricinusolie.

"Ricinusolie lijkt een comeback te maken", zegt Erdman. "Zoals een goede conditioner, houdt het je haren zacht zodat ze niet breken."

"Er zit nu vol in, dus het is beter om overwoekerd te zijn dan te overdreven", zegt Vucetaj, ons herinnerend aan wenkbrauwpictogrammen zoals Lily Collins en Brooke Shields, onder anderen. "Het is nooit een betere tijd geweest om ze te laten groeien en geduldig te zijn. Zodra de wenkbrauwen perfect groeien, zul je nooit meer terugkeren naar je oude gewoonten. "

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!